Harrfiske

 

Fisket i Lenaelva har startet og fiskebørsen har kommet i gang og på en av årets første fiskedager fikk Leon Rørhus på 11 år den største harren som er tatt i elva siden fiskebørsen startet. Hele 48 cm var fisken som ble tatt på mark ned ved travbanen på Skreia. Leon som er en ivrig fisker, fikk også en stor harr dagen før så iveren var på topp da harren tok marken hans. Harr over kiloen er sjelden og det er først og fremst i kalde nordlige vann det er meldt om større harr her i landet, til sammenlikning var norgesrekorden på flue 1,9 kg i mange år. Fisket har fulgt været hele april. Fint vær har gitt bra fiske hele tiden mens når været har vært dårlig så har fisket det også. Uansett så har fisket startet rekord tidlig, aldri før er det meldt inn så mye fisk så tidlig. Det er også tatt stor elveørret men den kommer på børs etter ferien.

Vi har meldt at elva står foran en opptur. Sist uke var det folk på befaring i elva og elva skal rehabiliteres på den nederste milen opp til Krabyskogen industriområde i førte omgang. Det planlegges nye gytegrunner og utlegging av stein som strømbrytere som hovedtrekk. For de lokalkjente kan vi også si at Kæleråsbekken skal senkes der den renner inn i elva slik at den blir tilgjenenelig som gytebekk for både harr og ørret. Prosjekter starter i praksis 1. august. Her kommer det oppdateringer når info kommer. Vi skal også ta vannprøver i år uten at vi vet helt omfanget enda.
Mye er altså på gang

Som de siste årene vil det være en ren harrbørs frem til ferien der harr på over 39 cm eller 600 gram skal meldes inn. Fiskeforeningen oppfordrer sterkt til fang og slipp fiske. Selv om det er bra med harr på elva i mai må flest mulig fisk få muligheten til å gyte. Man melder inn fisken med cm mål til terje@lenaelva.no og man får tilbake en vekt og blir plassert på fiskebørsen. Foreningen ønsker også innmelding av ørret over 750 gram, men denne vil ikke komme med på børsen før etter ferien. Vekten på fisken regnes ut etter en k- faktor på 1,0 for harr og 1,2 for ørret på fisken som meldes inn med lengde. K-faktor en måte å regne ut fiskens vekt basert på erfaringer om hvor feit fisken er. Fiskeforeningen ønsker lykke til og ber fiskere ta hensyn til grunneierne langs elva, ikke parker eller tråkk på dyrket mark er en oppfordring fra foreningen.

 

Skitt fiske.

LEFF

 

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no