Harrkongen

Harrkongen er kronet
Første del av fiskesesongen i Lenaelva har vært viet harrfiske. Fisket startet rekordtidlig og harren var på plass først i april. Det er gjerne de store hannfiskene som går først opp fra Mjøsa og det var en slik Leon Rørhus fikk på mark 10. april. Hele 47 cm lang var fisken som veide 1200 gram. Dette er den største harren som er registrert på fiskebørsen siden den startet i 2003!Leon som er 10 år gammel kan da kalle seg harrkonge og en verdig vinner av harrbørsen. Om det ikke kommer regn som gjør at elva går opp noen kubikk i vannføring kan han fort vinne hele fiskebørsen med denne fisken. Som det seg hør og bør så vanket det premie fra fiskeforeningen, et fluefiskesett med Lenaelvens logo gravet inn. Vi gratulerer.

Den etterlengtede rehabiliteringen av elva har endelig startet! Oppe på Krabyskogen kjøres det stein og elvebunnen rippes opp. Folkene som styrer med dette, sier bunnen er fin til gyting når den blir rippet. Alt slammet som elva fører med seg har gjort at elvebunnen ble hard og det er grunn til å tro at det er grunnen til at det har vært dårlige år med gyting og småfisk produksjon.  Det legges ut strømbrytere på flere steder med stor stein som vil skape liv og gi skjul. Prosjektet har et budsjett på rundt 1, 5 mil kroner så det blir et langt strekk som blir rippet. Når bunnen er behandlet snakkes det om flere hundre tonn med gytegrus som skal legges ut over mange plasser. Fiskere må regne med brun elv en stund fremover.

 

Det graves også i Skreia området. Kommunen legger nye vannledninger som krysser elva nedenfor Landheim. Det er ikke noe pent syn og for å lede vannet forbi er elva kanalisert mange meter deri blant vårt såkalte «smutthull», en fiskeplass få viste om. Her var det fine dammer som var gode fiskeplasser. Vi forventer at dette blir gjenskapt som det var.  Dumt med slike inngrep, men de er nødvendige.

Vi kan også melde at mjøsørreten er på elva. Det er tatt fisk på stang og de har vært innom fella vår.At elva kan være ufiskbar i de nederste delene må vi bare leve med, det skal bli bra i den andre enden.


Skitt fiskeLeff

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no