Vårflom

 

Det har over hele Østlandet vært mye vann og elva gikk flomstor noen dager. Før dette regnet kom var harrfisket i gang og noen gjorde fine fangster med harr. Stian leder vår harrbørs med en flott fisk på 800 gram. Det er helt sikkert større harr på elva så det er fremdeles muligheter nå som elva har gått ned til en fin flueelv.

Vi har fått noe kritikk for at det er gjedde på elva. Det er riktig det at på vår og sommer kan forekomme gjedde i de nederste delene. Det er også hevdet at vi ikke bryr oss, det er ikke riktig!
Det er klart at vi kunne satt i gang et formidabelt fiske etter de gjeddene som finnes men vi vet at gjeddene blir borte i løpet av sommeren. Gjedda er heller ikke en strømsterk fisk som ikke liker seg der yngel oppholder seg. Derfor tror vi ikke at gjedda er en stor trussel mot den andre fisken i elva.
Selvsagt om noen vil prøve å fiske ut gjedda så må de gjerne gjøre det.


Det er vedtatt at vi skal satse på Mjøsørreten og vi er tilført midler til dette. Ørret skal være eneste fiskeslag oppstrøms Landheim for det er bare ørreten som kan komme opp der. Skulle det forekomme andre fiskeslag blir den plukket ut i fella vår på Skreia.

Fisket oppover i elva har vært så som så men det et har kommet inn meldinger om greit fiske oppstrøms Lena. Lederen av fiskebørsen har gjort bra fangster og melder om fin elv.
Harrfisket bør også ta seg opp og gjedda bør være borte med flommen.

 

Se bilder

description
sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no