Mjøsørreten skal opp

 

Mjøsørreten skal opp !

Vi er midt i august og oppgangen av mjøsørret lar vente på seg. Selv om det har vært greit med vann er det lite oppgang. De få som er tatt på stang har vært brune og gikk opp sist i juni. Fisken er ellers på hugget for det er bra med småfisk som lugger på. Vær snill mot denne fisken, om fire år er den tilbake i elva som gytefisk. Oppgangen vil komme men Lenaelva er kjent som en sein elv og det kan fort bli slik i år og da vil fisket bli dårlig. Tiden vil vise!

Det som har blitt betegnet som årets største har vi sett i fella vår. 71 cm og 4,5 kg er respektabelt men større kan fort dukke opp. Moro er det i allefall når elva fostrer slike fisker.  Se videosnutten med fisken under.

Det har vært et utslipp med grismøkk oppe i Kolbu. Vi vet ikke konsekvensene av dette enda men kommunen som har sett på saken tror dette skal gå bra. Beklagelig når slikt skjer men det er lite vi kan gjøre men det. Saken blir trolig anmeldt.

Husk at om du får en storørret oppfordrer vi til c&r, og vi godtar ca vekt ut fra lengdemål.  Det ligger ikke noe tvang i dette men for stammens beste oppfordrer vi til dette.

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no