Fiskekvelden

 

I sesongens siste oppdatering fra Lenaelvens fiskeforening for vi prøve å se litt både fremover og mimre litt om det som var.

Vi har hatt vår årlige fiskekveld med premieutdeling fra fiskebørsen og i år som i fjor stakk Roar Haug av med seieren for største fisk. En heller mager fisk på 57 cm som ikke veide mere enn 1320 gram ikke skulle være nok til å vinne her men veldig dårlig oppgang gjorde at det ble slik i år. Trenden med lite fisk forsterkes av at drege konkurransene som har vært kjørt på Mjøsa har gitt lite fisk. Under 10 fisk på over femti båter forsterker vårt syn om at bestanden ikke er den beste om dagen. På den annen side har det vært greit med småfisk på elva slik at bestanden i elva ikke skulle vært rammet veldig hardt. Tiden vil vise om den dårlige oppgangen har sammenheng med lite vann men når det har vært lite vann tidligere sesonger så går fisken så støvet fyker etter den for den skal opp om enn sent i sesongen.

Vår foredragsholder i år var DR Hook eller Geir Sivertzen som tok oss med på fisketurer verden over. Et flott bildeshow som Geir skal ha all ære av! Det er vel knapt en fiskeart han ikke har fisket etter og flotte bilder viste eksotiske arter som vi knapt hadde hørt om.

Vi jobber videre med våre prosjekter i Kværnum og Håjen.  Noe er gjort og mere skal gjøres. Særlig viktig blir utvandringen fra Skådammen. Vi skal lede vannet dit det er dypt under, slik det er nå så faller mye fisk ned i steinrøysa under demningen. Vi tror at vi kan bedre overlevelsen på utvandrende smolt med mange hundre prosent hvis vi får til våre planer. Fylket er positive og nå ligger saken hos NVE som vi håper på svar fra snart.

Selv om oppvandringen fra Mjøsa er liten har vi strøket fisk. Ca 7000 rogn har vi levert på Lillehammer. Går det bra kan vi hente ut 1500 to sommer settefisk om to år og en god del et åring fisk alt neste høst. Elfiske har vist at en del steder er det bra med småfisk mens de øvre strekkene på elva vil få noe av settefisken vår siden tettheten er lav.

Vi vil med dette takke våre lesere, alle 2100 og ønske velkommen til et nytt år i 2014 med nye oppslag fra oss i Lenaelva.

 

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no