Sesong slutt

 

Sesong slutt

Fisket i Lenaelva er over for i år. Det var forhåpninger om at de gode årgangene vi hadde for fem seks år siden skulle gi utslag i bra oppgang nå men den gang ei. Vi må over ti år tilbake for å finne mindre fisk på elva og det er det tørre været som må ta mye av skylden. Elva har vært lita siden først i juli og de små regnskurene som har kommet har ikke gitt noe vann av betydning i elva.

Fiskebørsen ble for andre året på rad vunnet av Roar Haug med en fisk på beskjedne  1,3 kg. Ingen kjempe men de fiskene som har vært har vært små. Nå får vi se da om det kommer fisk etter at elva er stengt, erfaring tilsier at hvis det er fisk som skal opp så kommer den sent men godt.

Det har vært el-fiske i elva i regi av fylkesmannen. Fine forhold for det men oppover i elva var det heller lite fisk. Det ble bedre jo lengere nedover de kom. Igjen bemerket sideelvene Hølja og Slukelva seg der det var mye fisk. I Slukelva var det ca 50 ørret på per 100 kvadratmeter mens Hølja dro til med nesten 200 som er meget bra. Det kunne ellers meldes om mye steinsmett slik at tilgangen på mat er bra.

Vi minner om vår fiskekveld den 17. oktober. Mer info vil komme på sidene her. Følg med!

 

Se bilder

description
sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no