Harr

 

Det er harrtid i Lenaelva nå. Fra gammelt av var det slik at når bjørka fikk løv som museører så skulle harren være på plass i elva. Dette er fremdeles tilfelle!

Vi skal være de første til å innrømme at harrfiske i elva ikke er det samme som for 15 år siden. Dette har sammenheng med ørretens fremgang. Den større ørretyngelen beiter ned harren mens den er liten så rekruteringen er ikke som den var.

Likevel så kan det være bra med harr på elva. Harren går opp til Landheim der den ikke kommer opp fossen.  Harren er ikke kresen og den tar både flue og mark så den er en takknemlig sportsfisk.

Det er tatt har opp mot 1,6 kg i elva så den er verd å prøve.

Det er ikke tatt noen harr enda, men skulle man treffe en baetis klekking så kan man oppleve et kanonfiske.

Nytt av året er at vi har en harrbørs som avsluttes 1.7. Den som har meldt inn den største harren vinner en flott fluestang fra Echo levert av a-flua.no Dette er for å rette fokuset litt mot harren som er en flott sportsfisk.
Vi ønsker lykke til og husk at harren skal meldes inn til post@lenaelva.no

Det er tatt elveørret, men ingen er så store at de er meldt inn på fiskebørsen.  Vi tror den første børsfisken ikke er langt unna og husk at vi godtar ca vekt utfra lengdemål ved c & r.

Ellers kan det nevnes at vi jobber med et prosjekt i Håjen. Planen er å sikre demningen og bygge opp dammen under demningen igjen. Til dette trengs det et godt samarbeid med grunneier, kommune og NVE. Vi vil komme tilbake med mer info om dette.

 

Se bilder

description
sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no