Snart Vår

 

Våren er i anmarsj og selv om isen ligger på elva holder vi på og planlegger sesongen 2016.
Det er også årsmøte i foreningen snart og de som ønsker saker behandlet må melde dette inn på post@lenaelva.no.
Info om årsmøte kommer så fort det er klart.

Vi jobber med å forbedre elva og forholdene for fisken. Et svar vi har fått på hvorfor det er lav tetthet av ungfisk i elva har vi fått et svar på. Elva er nedslamet og rogna kveles i gytegrusen!
Skylden for dette må nok mange dele men siden elva ligger i en kommune med stor jordbruks virksomhet så har dette påvirket rekruteringen betydelig.
For å prøve noe så har vi bestemt at vi kjøper inn gytegrus og legger ut på kjente gytegrunner i elva. Dette vil bli gjort i tett samarbeid med Oppland fylke som vil følge opp stedene med el fiske både før og etter utlegging av grus. På denne måten vil vi se effekten ganske fort. Dette er et både kostbart og spennende prosjekt men etter noen år med godt fiskekort salg har vi økonomi til å prøve dette.
På et møte med kommunen sist høst gjorde vi det klart at dette kan ikke fortsette noe som vi fikk god respons på. Mere avrenning vil bli lagt i rør og forholdene vil sakte men sikkert forbedre seg, tror vi da....
Etter at vi tok vannprøver våren 2014 ble det også klart at vannkvaliteten ikke er bra. Det er først og fremst innholdet av gjødsel som er faretruende høyt. Vi kjører nye vannprøver med flere prøvestasjoner denne våren.  Dette er for å kunne lokalisere hvor tilsiget av gjødsel er størst.
Vi vil poste resultatene her på sidene ved de månedlige oppdateringene som kommer.

Siden det snart er vår så er det grunn til å nevne at harren er på elva så fort isen går. Vi kjører ved siden av den vanlige fiskebørsen en egen harrbørs her. Harr over 600 gram meldes terje@lenaelva.no
Det oppfordres til c & r på all fisk som meldes inn om fiskeren ikke har med vekt beregnes fiskens vekt ut fra lengde mål.
Sist sesong lå andel c & r på over 70 % og vi håper at vi skal slå denne prosenten i år.

Skitt fiske i 2016
LEFF

 

Se bilder

description
sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no