Juli

 

Vi skriver juli og der er en vinner av vår harrbørs, Morten Sommerfeldt har gjort det igjen. For andre gang fanget han den største harren som ble meldt inn. 670 gram veide vinnerfisken i år. Dette er ikke den største harren men det holdt i år. At det ikke ble meldt inn flere enn tre harr over 600 gram må forholdene ta noe av skylden for. Først var det mye vann så ble det veldig lite og da gikk harren på Mjøsa igjen. Det er spottet etter harr på liten elv og da var det lite fisk å se noe som bygger opp under teorien at fisken trekker ut når det blir lite vann. Det er satt opp en fluesnelle til den som tar den største harren. Morten har hele utvalget av Lenaelv snellen så vi får finne på noe annet. Premieutdeling blir på vår fiskekveld i oktober.

Vi leverer stadig vannprøver, dette er noe vi gjør hver 14 dag. Hele tretten flasker skal sendes inn. Disse prøvene tar vi langs hele elva på steder som er bestemt av fylket. Resultatene av disse prøvene har ikke kommet enda men de ventes inn når som helst nå. Spennende er dette.

Fisket har man kunne speile vannstanden, er det lite vann så blir fisket der etter. På liten og klar elv så er det flue som er tingen. Oss bekjent så er det tatt fin fisk på tørrflue. Noe annet er heller ikke å prøve. Vårfluer klekker og er man heldig med en slik klekking finner man ut at det ikke er lite fisk.

Mjøsørreten ser man heller ikke noe til. Så tidlig må det til godt med vann skal fisken gå på elva og da må det til mye regn. Vi håper den gode trenden fra i fjor fortsetter med mange gytefisk. Ting kan tyde på det siden det er bra med fisk i Mjøsa men dette har lurt oss før. Når den første flommen kommer kan vi si noe om hvordan sesongen blir. Kommer det bra med fisk da så ligger det i kortene at dette blir bra. Regn er her etterlengtet for fisket.

SKITT FISKE.

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no