sesong-slutt-ii

 

Sesongslutt

Det er midt i september og fiskesesongen er over. Når vi summerer opp ble det tatt 101 fisker over 750 gram i elva. Det er det beste siden 2011.
Det som er like bra er av innrapportert fisk ble hele 70,3 % satt tilbake. Oppgangen av Mjøsørret var grei hele august og tok av når flommen kom i september. Siste dagene ble det tatt over 10 fisk per dag noe som tyder bra.
I fella vår har det nå passert 30 fisk med flere fisker over 60 cm. Som det går frem av fiskebørsen så domineres oppgangen av fisk fra 43 til 52 cm. Slik er det også i fella.
Oppgangstallene slipper vi i november,

Vinner av årets fiskebørs ble Kasper Nieland med en fisk på 63 cm. Uten vekt ble fisken estimert til 2500 gram ut fra k faktor 1. Denne fisken ble satt tilbake etter en lang fight. Fiskeskjelven hadde tatt fiskeren så derfor har vi ikke noe godt bilde av fisken.

Flommen snudde opp ned på alt vi hadde i fiskefella men nå er ting på plass igjen og ting kan gå som normalt. Dagen før flommen var styret i foreningen på møte i kommunen for å se på mulighetene til å forbedre ørretbestanden i elva. Positive signaler fra både kommunen og fylket gjør at vi nå har trua igjen. Ting vil ta tid men det tyder på at oppover elva har det vært bedre fiske enn på mange år. Fiskere har rapportert bra fiske men mye små fisk, ikke noe galt med det mener foreningen. Ligger forholdene til rette så blir fisken stor. Vi har også satt ut fisk av egen stamme så håpet om bedre tider lever.

Nå ser vi frem mot vår sesong avslutning 15. oktober på Lena.
Møt opp alle som er int. Vi får et godt foredrag og det blir oppsummering fra fiskesesongen i elva.

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no