flom-storrret

 

Vi skriver september og vi har lagt bak oss en bra måned for fiske i elva. Fra det kom noe vann først i august så har det kommet jevnt med fisk fra Mjøsa. Det er tatt over 40 mjøsørreter på stang. Det som er like gledelig er at av disse er nesten 80 % satt tilbake i elva, dette er meget bra!
Etter en begredelig sesong i fjor så har antallet fisk gått mye opp. Det er like viktig at vi har nesten tretti fisk som har vært inne i stamfiskfella . All denne fisken er merket og sendt videre. De største fiskene har vi også sett i fella. Den største var en flott fisk på 72 cm eller nesten 5 kg.

Det som er viktig nå er at elva får flest mulig gytefisk. Vår oppfordring om C&R står derfor sterkt. De fleste fiskere respekterer dette. Ingen skal føle skyld om man tar med en fisk men noe sted å fylle opp fryseboksen er ikke Lenaelva slik den er nå. Hvis trenden fortsetter med like stor andel C&R vil vi slippe å legge restriksjoner på fisket. Håpet om at det skal forbli slik er stort.

September starter med flom og det har ikke vært så mye vann i elva som noen i foreningen kan huske. Vår stamfiskfelle står under vann og hvordan dette går vet vi ikke før vannet trekker seg tilbake.  Mye vann er et midlertidig problem men veldig ødeleggende.  Nå slik det er i kveld 2. september vet vi ikke hvordan det går med bruer og veier langs elva. Stygge bilder vil det bli det er helt sikkert.

Vi minner om at fisket avsluttes 9. september.
Ny oppdatering og komplett fiskebørs kommer ut da.

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no