Mai

 

Endelig er det mai og harren har kommet på elva. Siste dagen i april ble det tatt en del harr. Fremdeles ikke noen store, men det ser ut som om det er en del fisk på gang. Elva er fremdeles stor, men har grei sikt slik at det går ann å ta den på flue. De fiskene som er tatt er tatt på nymfe siden vannet er kaldt enda. Elva vil sannsynligvis holde seg stor en stund til siden det er igjen mye snø i høyden.
Skal man fiske harr så er det viktig å huske at den ikke vandrer lenger opp enn til Landheim. Det blir stopp i fossen der. Dette gjelder også andre fiskeslag enn ørret. På sommeren kan det vandre opp mange slags fisk fra Mjøsa og særlig gjelder dette gjedde og abbor. Ovenfor Landheim skal det bare finnes ørret samt ørekyt.

Ørreten i elva har også meldt seg på selv om vi enda ikke har fått meldinger om noen større.  Denne fisken er fremdeles sjelden så vi ber om at fiskere praktiserer c&r i sitt fiske. Vi godtar cm mål på fisk som meldes inn på vår fiskebørs. Fiskens vekt regnes ut etter K-faktor 1 og blir på fiskebørsen etter hva tabellen sier. I praksis må man ha fanget en fisk på 43 cm for å komme på fiskebørsen.

Årets minkfangst har vært av det trege slaget, men noen har vi tatt. Det er mye mink langs elva  så det er en jobb å gjøre der. Vi vil også gjøre en del andre tiltak for fisken i elva denne sommeren. Det kommer mer om dette siden.

Skitt fiske og husk å sende inn bilder til terje@lenaelva.no eller anders@lenaelva.no

 

K-Faktor tabell finner du her: K-FAKTOR

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no