Harrfiske

 

Mai du våte og kalde..

Vi har lagt mai bak oss og været har ikke vært det beste. Mye regn og kaldt vær har ikke vært det beste fiskeværet. Harrfisket var bra først i mai men mye vann spolerte mye av fluefisket etter harr men noen fine fisker ble tatt likevel. Den som leder harrbørsen suverent er Morten som med sin flueharr på hele 940 gram tatt midt i mai mellom regnskurene. Det ble meldt om mye fisk men de fleste lå fra 300 til 500 gram og en fisker har meldt om hele 30 fisker på en dag, alt c & r som vi anbefaler. Det skal fremdeles være harr på de nederste delene av elva så det er mulighet for godt harrfiske enda.

Fiske etter elveørreten har ikke resultert i store fangster men noe fisk er fanget. Det klekket bra med baetis rundt 17. mai og man kunne se noe vak her og der. Fiskere rundt Lena har meldt om en del fisk og en var stor nok til å komme på fiskebørsen. Vi vet at elvefisken er sjelden så c & r er meget velkomment når fisk blir meldt inn på børsen. Vi godtar lengde på fisk slik at vekten blir regnet ut fra K-Faktor 1. Lederfisken på fiskebørsen ble regnet ut på den måten.

Som førstehjelp til fisken i elva så kommer vi til å kjøpe inn 30 tonn med gytegrus som vi legger ut i elva. Dette er omtalt i Totens Blad og artikkelen ligger på siden her. Uni Miljø sin rapport som vi har fått peker på at elva slammes ned og rogna kveles før klekking.  Vi vil legge ut gytegrus på flere steder i elva og se om det kan hjelpe på fisketettheten rundt disse områdene. Det vil komme mere info om dette både her på sidene våre og i Totens Blad.

Det er fisk i elva!
Vår oppfordring er å ha en fin tur og sett tilbake fisken du får, den er verdifull for fremtidige generasjoner fisk og fiskere.

Skitt fiske.

 

Se bilder

description
description
sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no