sesongslutt

 

Fiskesesongen i Lenaelva er over for 2020. En merkelig sesong kan man si. Det ble en klar vinner på fiskebørsen med en mjøsørret på over tre kilo stakk Stein Starum av med seieren. Ikke nok med det, han fikk de to største fiskene. Det var i juli det kom noen regnskurer slik at elva gikk opp til 8-9 m3 og det lokket opp fisk alle gangene. Stein som var på plass alle gangene, kunne fortelle at han hadde vært borte i mye fisk da og flere han trodde var store. Den siste fisken på børsen var redaktørens fluefisk den 5. august! Den beste tiden i elva ble også den tørreste dette året. Det har kommet noen fisker i fella vår først i september, men med så lite vann var de ikke mulig å komme i kontakt med dem. Vi gratulerer Stein som en verdig vinner av fiskebørsen 2020.  Vår anbefaling om c&r fiske har også i år gitt uttelling siden prosenten fisk som er satt tilbake i år ligger på 75%!

 

Det har vært positive tegn dette året. Harrfisket var meget bra, det var store klekkinger av døgnfluer i vår og ørekyta (løje) har kommet tilbake. Dette tyder faktisk på et bedre miljø i elva. En fornøyd formann har konstatert dette. Vi tror også på enda bedre om det legges nok penger på bordet slik at elva kan restaureres der den er utgravd. Vi vet enda lite annet enn at NVE har lagt nesten et syv sifre beløp på bordet, det kreves litt egenkapital, men det jobbes med dette opp mot flere nå.
Vi forventer også at det startes med byggingen av renseanlegg ute i Kolbu, dette vil løfte vannkvaliteten mange hakk. Tiden vil vise dette, men vi ser lys i tunnelen nå.

Det jobbes også med en løsning rundt Håjen demningen. En entreprenør regner nå på hva dette vil koste. Det går mot at dette ordner seg sommeren 2021. En privat sponsor vil hjelpe oss med dette prosjektet.

Vi takker også for sesongen og ønsker alle tilbake i 2021, det vil bli minst like fint langs elva da.

Følg oss på Facebook, nyheter kommer først der og takk til våre samarbeidspartnere, ikke minst Totens Blad.

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no