Sesong åpning

 

Det er påske og en merkelig fiskesesong har startet. Vi hadde planer om både styremøte og årsmøte før påske men vi som alle andre har måttet legge alle slike planer på is. Elva er derimot åpen for fiske og du kan kjøpe fiskekort hos ESSO Lena og Skreia. Kort har de også hos Skreia tipp og spill og hos Toresen Sport. Vi selger også kort på nett http://www.lenaelva.no/fiskekort.html

Fisket er heller stille enda for vannet er kaldt men det er ikke lenge før de først harrene kommer opp fra Mjøsa. Vi kjører harrbørs i år også og vil frem til ferien kun publisere harr på fiskebørsen. Harr over 600 gram meldes terje@lenaelva.no på vanlig måte. Vi oppfordrer til c&r og fisken meldes inn med cm mål. Harren er vanligvis på elva sist i april så det er all grunn til å følge med nå.

Det som har hendt i vinter oppe i Kolbu var en miljøbombe. En grunneier hadde valgt feil løsning når slam fra grønnsaksvasking skulle bort. Avfallet rant mere eller mindre rett i elva. En lokal person hadde varslet fylkesmannen om dette og vi ble kontaktet av fylket for å høre om vi viste noe om dette. Utslippet var stort og fylkesmannen slo hardt ned på dette. Bot ble ilagt og krav om opprensking ble satt.
Det som var vondt var at siden vi ble varslet så fikk vi skylden for å ha blandet oss inn i noe vi ikke hadde noe med og dette ble helt feil når sinte grunneiere vender seg mot oss.

Vi kjører på med vanlig sesong, korona eller ei.  Det blir oppdateringer både her på sidene og vår Facebook side når noe skjer. Oppfordringen foran en ny sesong må bli, vær snille mot elva og fisken. Det oppfordres på det sterkeste til c&r fiske med bare et kroksett per agn. Bestanden av elveørret, harr og mjøsørret er lav derfor slik.

Skitt fiske
LEFF

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no