Våren og harren er her

 

Det er vår og fiskesesongen i elva har startet. Den første fisken som ble meldt var i år en harr. Vanligvis er det elveørreten som starter sesongen men i år var det en harr. Vårfisket er treige greier ettersom det er kaldt i vannet.
Harrfisket kommer vanligvis ordentlig i gang første uka i mai da oppgangen fra Mjøsa er best. Harren finnes i elva hele sesongen det ble bevist i fjor høst da en utenlandsk fluefiskende skribent besøkte elva og gjorde gode fangster langt ute i august. Vi venter fremdeles på artikkelen som skulle skrives etter besøket men når vi får den blir den publisert her på siden vår.
Det kjøres som de siste år to fiskebørser, en for harr over 600 gram og en for harr og ørret over 750 gram. All fiske over disse mål meldes terje@lenaelva.no
Vi kommer også i år til å oppfordre til c&r men da må fisk måles i cm slik at vi vet lengden. Vekten regnes ut etter K-faktor 1. Det er slått opp tabeller langs elva samt at de ligger her på siden vår.
Mye blir altså som før men husk at stammen med all fisk i elva er lav så slipp gjerne ut fisken om den ikke er skadet.
Som vi kan se av bildet så er det harr på elva nå.

Mye fokus nå vil ligge på vår utlegging av rong. Det ligger 15 bokser med rogn i elva og vi tar dem opp i løpet av mai. Hvordan dette har gått vet vi ikke enda men vi har god tro på at det er bra overlevelse på rogna vi la ut. Vi legger ut etter som vi finner igjen bokser.
Vi hadde litt lite bokser i forhold til rogn slik at det kan være over 500 rogn i noen bokser og det er langt over det anbefalte.  Samtidig som vi driver med dette som kultivering så gjør vi dette for å lære. Det er mange feil man kan gjøre og her må vi bygge opp erfaring. Vissheten om at dette er en bra ting for elva gjør at uansett hvordan det har gått i vinter vil prøve igjen.  Vi har tett samarbeid med fylkesmannen og har søk om tillatelse til videre forsøk med rognpanting, noe som vi har gode signaler på at vi skal få lov til å holde på med.

Fisket vi komme i gang snart men ørreten liker litt varmere vann enn hva vi har i dag.
Som regel så meldes de første ørretene inn når varmen kommer så det gjeller å følge med. Som vi kan se på bildet så er vannstanden helt grei om dagen. 
Husk årsmøte den 23. april på Hoff gjestgiveri.

 

Skitt fiske
LEFF

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no