August info

 

Det er august og de første Mjøsørretene skal komme på elva. Det ble tatt en liten Mjøsfisk i juli og det er er den eneste vi har registrert så langt. Grunnen er nok at juli har vært den tørreste i mans minne.  Vi har ventet på regn og nå første uken i august så kommer det regn i bøtter og spann. Det må mye regn til for å lokke fisken opp så tiden vil vise om det er nok.
Det er et spørsmål om sesongen blir like dårlig som sist høst noe vi ikke tror. Fisket i Mjøsa har vært greit denne våren og den fisken som skal på elva nå er avkom av de sterke årgangene. Forutsettningene bør altså være bra, men i denne bransjen er ikke noe sikkert.

Vi oppfordrer fremdeles til C&R og godtar ca vekt på bakgrunn av lengde på fisken om du ikke har vekt med.  Vi fortsetter med vår fiskebørs og alle må huske å melde inn fisken. Dette er viktig slik at vi kan danne oss et bilde om bestanden.

Det er bekreftet at det vil komme fagfolk engasjert av Oppland fylke for å se på elva. Vannkvaliteten er ikke som den skal være og det er dette de skal ta tak i. Når dette blir vet vi ikke men info om dette vil komme.

Vi kan også meld om at vi har fått en meget kjent fiskeprofil til vår fiskekveld til høsten.  Denne kvelden blir onsdag 15 oktober på biblioteket.  Følg med her og i Totens Blad.

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no