Harrkonge

 

Vi har kåret årets vinner av harr børsen i elva og det er Eigil Haug som kan kalle seg harrkonge i Lenaelva 2014. Harrfisket var faktisk best i mars før en flom satte stopper for fisket en tid. Først i juni ble det tatt harr igjen. Da ble det tatt flere fine fisker på tørrflue og vinner fisken på 900 gram ble tatt da. Det er ikke meldt inn mange harr men det er tatt mye mindre fisk som ikke har kommet på vår fiskebørs. Vinneren vil bli kontaktet.

 

 

                                                               .

Fisket etter elveørret har vært dårlig. Onde tunger har hevdet at elva er tom for fisk. Nå siste dagen i juni har vi sett mye fisk på elva siden vannstanden er meget lav og elva er krystall klar. Under en av bruene i elva ble det sett fem fine ørreter opp mot halv kiloen. Lett å se i den klare elva.
Skal man prøve å fiske på disse så bør man bruke den mørke delen av døgnet og velge vårfluer.   Et meget spennende fiske og veldig moro når fisken tar stripende vårfluer. Gode fangster er gjort om enn småfallen fisk.

 

 

 

 

                                               

Vi har målt vannkvaliteten i hele vår. Det har vist høye verdier av stoffer som kan være skadelig for livet i elva. Dette er en undersøkelse i regi av fylket. Fylket bekrefter også at de vil sende fagfolk til oss for å finne ut av hvorfor det ikke er slik liv i elva som vi håper på. Det vil komme mere info om dette når vi vet noe sikkert.

I juli kommer vanligvis de første mjøsørretene på elva. Behøver vi si mere?  

                                                            

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no