Kvernum

 

Tiltak i Kvernum

 

Lenaelvens fiskerforening har for en tid siden søk om å kunne utføre noen tiltak i Kvernum for å hjelpe fisken både opp og ned. Det har vært problemer med at fisketrappa har fylt seg opp med stein når elva har gått flom stor. For å rette på dette har vi tenkt å støpe opp en vegg som vil lede steinen ut i elva når den går stor.  Hvordan dette blir, vet vi ikke helt enda men her skal det støpes i sommer.
Trappa ble rensket sist sommer.


Videre har vi tenkt å lede vannet som renner over demningen i Skådammen over på den ene siden slik at den utvandrende fisken unngår å lande i steinrøysa som ligger på den ene siden. Dette vil vi gjøre ved å bygge på demningen noen cm over problemstedet slik at det blir en dypere vannstrøm på den andre siden. Erfaring tilsier at fisken vil gå ut der det er mest vann og da blir problemet løst.

Etter lang ventetid har vi nå fått positivt svar fra både NVE og Oppland fylke. Naturligvis må vi følge de vanlige retningslinjene men dette vil være meget positivt for fisken. Det vil bli lettere å vandre opp samt at overlevelsen ved utvandring vil øke betraktelig.  Vi kommer tilbake med mere om dette

 

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no