2011

 2011 er snart historie og vi kan se tilbake på en fin sesong i Lenaelva. Vi vil komme tilbake i 2012 med oppdateringer og fiskebørs.
Vi har også nye ting på gang som skal virke spennende på de fleste men siden alt er på planleggings stadiet så går vi ikke ut med for mye nå.
Foreningen vil ønske alle alle fiskere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år.

 zoOom

Tradisjonen tro så holdt fiskeforeningen av fiskekveld med premieutdeling fra fiskebørsen i år også. Vi hadde fått hit Arne Vidar som viste film og bilder fra sine mange flotte fisketurer og vi må bare takke for et enormt bra show.
Ellers fikk alle under 16 år som har meldt inn fisk en premie samt de med de tre største fiskene. Gratulerer til alle og takk til alle som møtte opp.
 
zoOom

Nå nærmer det seg, fiskekvelden vår med foredrag av 'pølsemakeren'. Bilder og videoer av heftig fight med stor fisk er lovet.
Vi premierer også de størst fiskene som er tatt i elva denne sesongen.
Det vil ellers bli summert opp hvordan året har vært og vi kan vel love heftige bilder fra elva også.
Møt opp onsdag 26\10 kl 1900 på Granheim (rødekors huset på Lena)

zoOom
 Vi har satt ut fisk. 2540 to åring settefisk av egen stamme er satt ut i elva. Fisken ble selvfølgelig finneklippet.

zoOom

Sesongen i Lenaelva er over for 2011. Fisket etter Mjøsørret har vært til tider bra. 128 fisker over 750 gram er registrert og av disse er 63 satt tilbake i elva.
Takk til alle som har meldt inn fisk.
Vi har hatt noe datatrøbbel i det siste og beklager dette.


zoOom

Det har vært flom i elva og den er fremdeles stor. Sist uke var det også bra med vann men noen kjempefangst ble det ikke meldt om. Vi anbefaler alle å se over sitt fiskeutstur for flere fisker er fanget med mark krok i munnen.
Fiskebørsen er oppdatert per 18\8 


zoOom

Det er tatt en fisk på over fire kilo i elva. Tor som fisket denne hadde verken fotoutstyr eller vekt med seg men fisken ble målt til 74 cm.  For å anslå en vekt har vi gått ut fra en k-faktor på 1. Dette gir da en vekt på 4052 gram. Den virkelige vekten er sansynligvis høyere for alle de stor fiskene vi har målt de siste årene har hatt en høyere k-faktor. Fisken ble i allefall utsatt etter en halv times kamp.
Fiskebørsen er oppdatert per 11\8.

 
Det er moro når unge fiskere begeistret sender oss bilder av fisk de har fått i elva. Emil har hatt en god uke med to fine Mjøsørreter og med den største suste han rett inn på vår ti på topp. Gratulerer.
Det er ellers en moderat oppgang og vi får en fisk i snitt inn i fella vår hver dag. Fiskebørsen er oppdatert per 4\8.


zoOom
Litt info om fiskebørsen er nå på sin plass.
Børsen oppdateres en gang per uke samtidig som Toten Blad kommer ut. Kun de ti største fiskene vil vises frem til 10 september.
Alle fisker over 750 gram skal meldes inn og det skal opplyses om bruk av redskap samt om fisken er satt ut igjen.
Komplett børs blir publisert 10\9.
På forhånd takk.

Den siste tidens regn har gitt stor vannføring og oppgang av noen Mjøsørreter. Det som er bemerkelsesverdig er at det har kommet mange blanke fisk på ca 500 gram og opp til rundt 800 gram. De fleste av disse er satt tilbake i elva, Den store fisken er det ikke mange av men to som er like under to kilo er landet.
zoOom


 Vi er midt i juli og til de som har spurt så ja de første Mjøsørretene er på elva. De er ikke mange men tre fisker er tatt på stang hvorav to er satt tilbake.
Tilreisende fiskere må huske at dette ikke er noe lett fiske, lokale fiskere kan fiske en hel sesong uten å få en storørret. Man skal derfor ikke forvente at man skal hogge bortpå en stor en men det er bestandig håp. Når dette fisket nå starter så husk å følge reglene for dette fiske, vis en god takt og tone langs elva slik at det gode miljøet langs elva bevares.

zoOom

Det er midtsommer og fluen på bildet under er i fokus. Flere fiskere har gjort bra fiske med vårfluer på døgnets mørke side. Fra Lena traktene melder en fisker om mange napp i samme hølen selv om elva virket 'død' på dagtid.

zoOom
Etter en tid med liten fangst i elva så ser det ut til å ha løsnet nå med høyere vannføring. Eskil har vært en stabil bidragsyter på vår fiskebørs om enn litt nede på listen. Nå har han tatt steget helt opp med denne flotte elveørreten på hele 1523 gram. Fisken er den største og den flotteste han har tatt i elva noen gang kan en begeistret fisker fortelle.


zoOom
Det er tider som det er moro å drive en forening. Vi har sammen med Hunselva fått partiet venstre sin miljøpris. Begge foreningene har fått prisen for sitt arbeid for elva og fisken der. Vi takker for prisen og lovet utdelerene at vårt arbeid for elva skal fortsette.
Takk til Totens Blad og Odd Martin for et flott bilde.

zoOom
For første gang topper en harr fiskebørsen vår. Hele 1,1 kg veide denne som Anders tok. Oppgangen av harr her ikke vært all verden men en del er tatt. Fisket oppover i elva har også vært labert men de siste dagene har flere meldt om mindre ørret. Karen på bildet under har vært med far som er en ringrev i elva og fått noen fine opplevelser.

zoOom


Det er midt i mai og oppgangen av harr er på sitt beste nå. Noen fluefiskere har gjort det bra før regnet kom. Fisken på bildet ble tatt på spinner og fikk friheten tilbake etter noen bilder.
I disse dager klekker også døgnflua baetis rhodani og harren er virkelig på hugget når denne klekker.

zoOom
Vi er nå i mai og sesongen er definitivt i gang. Den første fisken er meldt inn på børsen og Anders er ute med en ny blogg.
Det skal være harr på elva nå og vi vil gjerne ha bilder av harr om noen skulle få noen som er noe å vise frem.


Når elva ser slik ut og fiskesuget har meldt seg men familiepliktene holder igjen hva gjør man da ? I redaktøren sitt tilfelle fikk ble vesla satt i bæremeis og i vei med fiskestangen bar det. i den snaue halve timen vi holdt på klarte vi ikke å få fisk på land men fem seks fine napp ble det.
Både suget og fisken ble borte men når elva blir varmere vil fisken være mer på hugget og det vanligvis så gode mai fisket kommer nok i år også. 


zoOom

 

Isen har gått i elva men elva er stor og kald slik at noe fiske nok ikke er noe særlig enda. Flere har prøvd men noen fisk er ikke landet.
Årsmøtet i foreningen har vedtatt at minstemålet skal justeres opp til 30 cm. Ellers er årsmøtet opptatt at kommunen skal endre sin kommuneplan om vann og tilpasse seg eu sitt vanndirektiv. Fiskeforeningen vil sende inn flere forslag til revisjonen, frist for innsending er 1.mai.

 zoOom
Det er snart så isen i elva skal forsvinne for denne vinteren og våren er 'meldt' som det heter på skispråket. Vi har hatt styremøte i foreningen og beramet årsmøtet til 10. april kl 1800 så møt opp.
I år er det ikke de store sakene som skal behandles men styret foreslår at minstmålet skal fra sesongen 2011 bli 30 cm.
Det skal også være folkemøte på Bygdestua 7. april og elva står nok sterkt i dette møtet. Alle som er engasjert i elva bør møte opp.

Vi skriver februar 2011 så godt nytt år til alle. Det som står på programet nå er årsmøtet som blir avholdt  før påske. Ønsker noen noe som skal behandles må det meldes inn til formannen i god tid.
Vi venter på rapporten fra fylkesmannen som har elfisket deler av elva. Det ryktes at de fant bra med fisk men ikke noe er klart før rapporten kommer. Den blir lagt ut på våre nettsider.

 zoOom

Det er snart tid for å ønske god jul til alle fiskere. Først skal vi komme med noen opplysninger. Det er el-fisket på flere strekker i elva og resultatet er oppløftende. Man fant bra med fisk på alle plasser som det er fisket på og det bør derfor gå mot gode år frem over bare fisken får vokse opp. Det vil komme en rapport om dette en gang på nyåret.
Gutten på bildet under heter Even og er vel den yngste som har tatt storørret i elva. For det fikk han en andreplass i juniorklassen og han snappet også snella som ble trukket ut på avsluttningen. Premiene ble utdelt privat noen dager senere og man kan vel si at han var den blideste gutten i klassen.


zoOom

Etter lang venting er nå endelig gapahuken ved Høljedammen endelig på plass. Vi fikk sponset matriell av Syljuåsen og med Narve som snekkerbas kom sakene på plass. Ellers har vi strøket fisk så neste generasjon er sikkret.

zoOom
Vi har hatt vår årlige sesongavsluttning og de som har tatt de største fiskene ble på vanlig måte premiert. I år hadde vi fått forfatteren Morten B Stensaker som foredragsholder. Morten viste bilder fra flere steder i Norge som han har vært og fisket ørret. Gode bilder og flott fisk gjorde at flere nå ser frem til sommeren igjen.
Bildet viser Morten sammen med Espen og Robert som hadde de to største fiskene i år.
Takk til Totens Blad og Mustad for støtte.


Høsten kommer og vinteren er i vente. For å minnes sommeren inviterer vi til fiskekveld på Granheim 13\10. Dette har blitt en tradisjon når det er femte året vi har denne sammlingen.
I år har vi vært så heldige at vi har fått fatt i Morten B Stensaker til å vise oss bilder fra sine fisketurer. Dette skal være noe for en hver smak så bare møt opp og bli med på å lage dette til en fin kveld for alle.


zoOom


Vi har hentet fisk på Lilehammer og nesten 5000 settefisk ble med tilbake til elva. De minste er satt i sidebekker og de største er satt rett i hovedelva. Som vi kan se av bildet så må både store og små hjelpe til. 
zoOom


Vi har to vinnere av fiskebørsen 2010. Siste dag av sesongen meldte Espen inn en ørret som var lik Roberts. Styret hadde møte og avgjorde at selv om det kunne være noen gram i som skilte ville vi dele seieren. Begge fiskene er veid i håv og ikke kontrollveid. Vi vet at det kan skille en del på vekter dette er grunnen til at vi ikke skiller mellom fiskene.
Gratulerer til begge fiskerene og skryt for at de satte fiskene ut i elva igjen.


zoOom

 
Sesongen i Lenaelva er over. Totalt er 90 ørreter over 750 gram landet og ca 50 % er satt tilbake i elva. Meget Bra !
Vi tror nå at alle fiskene er meldt inn og siden det er vanskelig med nøyaktig vekt på fisk som er satt tilbake så blir det to fisker på toppen i år. Robert og Espen har meldt inn fisk på 2150 gram begge to.

zoOom
Det har vært et kanonfiskenoen dager. Siste dagen i august ble det tatt hele 17 mjøsørreter. Blidest av alle var vel Even som med god hjelp av far fikk sin første storørret.
Foreningen trenger hjelp nå. Vi skal hente settefisk på Lillehammer lørdag 11\9 og vil gjerne at noen skal bli med for å klippe settefisken. Over 2000 toåringer skal settes ut så det blir litt av en jobb. De som kan tenke seg å hjelpe til kan ta kontakt med formann Narve.

zoOom

Elva er stor og de som har prøvd å fiske har fått merke det. Noen fisker er tatt men elva er alt for stor til at fisket skal kunne bli bra.
Ingar en av de gammle traverene i elva har sendt oss dette bildet av en ørret på 1170 gram.

zoOom
 
Regnet som kom nå sist i august laget tiårets flom i elva. Det kom trær og busker nedover elva og flomen ryddet opp alt langs bredden. Vannføringen i de nedere delene var enorme. Elva vil antakelig ikke vær fiskbar på mange dager og de som vil prøve må ikke ta noen sjanser. Husk men skal ha respekt for stor vannføring.


zoOom

Endelig ble det meldt inn en fisk igjen. Robert har fått denne nygåtte fisken på flue. Det er litt bekymring i foreningen over at oppgangen ikke er i full gang. De siste årene har det vært bra med fisk på elva når seongen har kommet så langt som nå. Slik er det ikke i år men vi har fortsatt trua.


zoOom

Vi er nå i midten av august og mange har prøvd fisket etter mjøsørreten. De fleste har nok funnet ut at dette er langt fra enkelt. Oppgangen har enda ikke tatt av, det går dager mellom hver fisk som landes. Til alle de som spør så vil fisken komme på elva, men når det vet vi ikke. Elva er i alle fall fin om dagen og det finnes jo fin fisk oppover også hvis fiskefeberen herjer. 

zoOom
Elva har vært fin første uka i august, men oppgangen av Mjøsørret er ikke fin. Som nevnt før så varierer dette fra år til år og i år ser det ut som om oppgangen lar vente på seg.
Det er verd å merke seg at når det er mange fiskere ved elva så skal reglene følges. Vår blogger Anders fikk føle dette da han gikk nedover. Oppfordringen må derfor være at alle viser hensyn. Skulle du brytte reglene grovt og du skulle treffe oppsynet så kan det være slutten på fisket. Vær derfor en grei fisker i forhold til andre. Reglene finnes både langs elva og på sidene her.


Været har vært på elvas side i det siste med god vannføring. Til tross for hardt fiske har det ikke vært tatt mere enn rundt 5 Mjøsørreter. Oppgangen er derfor ikke helt på topp enda for dette varierer fra år til år.
På bildet under har derimot Per Erik fått kjenne på en som tok flua hans. Fisken som forøverig hadde stått på elva en stund og ble anslått til å veie rundt kiloen før den ble satt ut igjen.
 zoOom


Etter å ha sett at det er noen Mjøsørreter på elva ble også redaktøren fristet til å prøve den. Noen forsøk med spinner og vobbler ble resultatløst så da det ble flueelv så bestemte jeg med for å gjøre et forsøk med en streamer. Freme med elva prøvde jeg en god plass men ikke noe resultat. Skifte av flue førte heller ikke frem. Jeg satte så på en liten våtflue og få første kastet satt det en liten elvefisk. Det var beholdningen i den kulpen. Jeg forflytter meg opp til fluesonen på Skreia, fremdeles med våtfluen på. Mens jeg holder på å dra snøret av spolen så hogger det på fluen som henger i strømmen. Ingen stor fisk tenker jeg, men fisken drar opp i hølen og holder seg under vann. Flere minutter presser jeg på fisken før den kommer opp og glir inn i håven. 1170 gram veier fisken. Moro med en slik kamp. Med til historien er det også at på neste kast hogger en elveørret noen meter lenger ut og den var vel kansje sprekere. Den siste fikk gli pent ut i strømmen igjen.
Mjøsørreten som er på bildet under var forøverig en settefisk.

 zoOom

De første Mjøsørretene er kommet på elva. Vi har sett dem i fella vår og Roar har sendt oss dette bildet av sin fisk på 1100 gr.

zoOom

 Elva er fin om dagen, etter regnet som har kommet i ferien holder vannstanden seg fint og elva har en fin brun farge. Skal man tipse om noe nå så må det bli vårflue som er tingen.
For de som måtte lure på det så er det ikke kommet opp noen Mjøsørret enda så vidt vi vet, til det så kreves det vel noe mer vann.
Vi venter også på at Anders skal blogge litt fra elva igjen. Ryktene sier at han har noe på gang etter et par turer i elva. Hyggelig er det også at bloggen han er godt besøkt.
Bildet under er fra hans jaktmarker rundt Lena et sted.

zoOom
Vi jobber nå med en gapahuk ved Travbanen på Skreia. Materiell er sponset av Syljuåsen. Vi satser på at den skal være klar til høstsesongen.
På bildet ser vi Oddvar og Per Erik i full gang med å rydde plassen der gapahuken skal stå.
 
zoOom

Torsdag ble en bra dag for Svein Erik.

På en av sine gode fiskeplasser landet ham like gjerne tre store elveørreter med en snittvekt på rundt kiloen. Endelig sier Svein Erik som har hatt mange turer i år. Det var fisk bortpå hele tiden men jeg fikk bare disse tre, men legger til at han var veldig fornøyd med det.

 

zoOom

De gammle er eldst fremdeles. Per Erik har vært ute med fluestangen og tatt en elveørret på hele 1450 gram. Hvor nei det vil han ikke si noe om men på en av god plassene hans er det sikkert. At den ble tatt på tørrflue gjør ikke dette noe dårligere.  

zoOom
 
Elva har lagt seg etter flomen for en uke siden og den så meget bra ut denne helgen. Redaktøren gikk derfor fra Kraby til Skreia og fisket seg nedover. Det startet bra i første kulpen med en liten ørret. Nedover kjente jeg fisk flere steder men ingen store meldte seg på. Det var nok ikke helt riktige forhold for på de kjente stedene fikk jeg ikke fisk. Turen var imidlertid fin med fine opplevelser med flere andefamilier som lekte seg i elva.

 zoOom

Regnet har gitt seg men det er målt nesten 60 mm og elva flommer over alle steder nå. Som vi ser av bildet så går Skådammen på Skreia full og vel så det.
 zoOom
Vi etterlyste regn og andre helgen i juni kom det så det holdt. Over 50 mm er målt og det er flom i elva. I mellom skurene denne uka har Morten klatret opp på første plass på fiskebørsen vår. En flott ørret har han landet på hele 1,4 kg.

 zoOom
Juni står det på kalenderen og elva er rimelig tørr. Vi trenger regn og det i mengder for at fisket skal ta seg opp. Det har vært tørt siden pinse og nå ser vi hvordan elva faller når det regnet uteblir.
Ellers kan OA melde at det blir tøffere tider for de som ikke har orden på utslippene sine. Dette blir kansje tøft for mange hvis alt blir som beskrevet. For elva så vil det hjelpe betraktelig.

Siste uken i mai har vært tørr og elva har gått ned til et normalt nivå.
Det har kommet meldinger om at nå klekker baetis rhodani og når denne døgnflua klekker så kan det bli et meget bra fiske.
Det er ikke meldt om flere som har fått harr siste uke.

Det regner og fredag før pinsehelgen kom det et voldsomt regnvær over Toten. Elva gikk opp og ble stor.
Dette var litt dumt siden fiskeklubben til NJFF skulle komme på besøk og fiske harr sammen med våre unge fiskere.
Blir forholdene bedre så kommer de igjen men da må elva gå ned en del før vi prøver på nytt.

zoOom

Det har vært en feil på siden om fiskekort.
Vi har kommet i skade for å oppgi feil nummer som sms skal sendes til.
Det riktige nummeret er 474 07900. Håper dette ikke har vært problemer for mange.

Vi har fått det første bildet av harr fra i år. Robert har igjen bevist sin dyktighet som fluefisker og har landet to harr på stor elv.

zoOom

Det skal nå i følge værtegn harr på elva. De første skal være oppe fra Mjøsa når løvet på bjerka er store som museører og det er de nå.
Elva er fremdeles brun så noen flueelv er det ikke enda.
Det er heller ikke lenge til døgnfluene klekker og da skal harren definitivt være på hugget.


De første ørretene har nå blitt landet i elva.
Se børsen for 2010 for å se hvem som har vært i elva.... 

Vi kan nå vise frem en nyhet. 
Anders skal ha en blogg på siden her. Han er en iverig fisker i elva og kjenner elva bedre enn de fleste. Når han også har god datakunnskap så var saken grei. 
Følg derfor Anders sin fiskesesong her på siden vår. 

Vi er nå midt i april og isen i elva er borte. Vannføringen er stor og vannet er kaldt men de iverigeste har prøvd fisken alt. Det er ikke meldt noen fisk enda så endene i Håjendammen får nok ha dammen for seg selv en stund til.
Husk årsmøtet 18 april. 

zoOom


Vi har tatt kontakt med fylkesmannen i Oppland og de har tatt på seg å bistå oss med en undersøkelse om hvordan tettheten er med yngel flere steder i elva. Vi har vår mistanker om at ikke alt er som det skal være på flere steder derfor er vi glade for å få hjelp til dette.
Det vil bli el-fisket på flere steder til sommeren når vannforholdene er gunstige for slikt. Vi kommer tilbake med resultatene.

Det har vært styremøte i LEFF siste helgen i januar. Det ble diskutert begrensninger i fisket, men styret vil se dette ann hvordan utviklingen blir. Saken er klar for hvis det i årene som kommer blir tatt opp over 50 % av oppgangen vil vi måtte begrense fisket.
Nå vil vi gå ut i media og oppfordre sterkt til fang og slipp. Vi vil også der redgjøre for grunnlaget for vår oppfordring.
Styre fant det ikke riktig å utestenge noen for redskapsbruk. 


Totens Blad hadde et oppslag om fiskekortsalg per sms i romjulen. Det er grunn til å presisere litt på tallene som ble oppgitt der. Lenaelva selger ikke 1000 fiskekort i året, vi selger 200 sesonkort. 
Hvis ordningen blir for hele kommunen kan det komme opp i 1000 kort.
OFA selger heller ikke 2,7 mil kort, de selger kort for 2,7 mil kroner.
Ellers ønsker vi alle et riktig godt nytt år.  


Det er vinter i elva og alt er forhåpentligvis slik det skal være. Denne høsten har det vært mange små utslipp av olje i elva og det er ikke bra. Kommunen har grepet tak i dette på en utmerket måte og ting skal nå være i orden.
Det gjenstår da bare å takke alle som har støttet opp om oss i 2009 og ønske en god jul og håper vi kan få til noe i 2010 også.

zoOom

Vi kommer nå med en ordning for sesongen 2010 der vi vil by frem fiskekort per sms. Dette er etter oppfordring fra fiskere og dette vil lette tilgangen for tilreisnede fiskere.

Årets avsluttning er gjenomført og vi må takke Morten Kraabøl for et godt og innholdsrikt foredrag. Morten beviste at han er en av de fremste på ørret og ga oss mye ny viten.
Årets gladeste var nok Julie som ble nr 2 i junior klassen og samtidig vant stangen som ble trukket ut blandt de som hadde meldt inn fisk.


Vi har nå strøket stamfisken vi hadde. Anlegget vårt har nå gått i vinterdvale.
Stamfisken vi hadde i år var veldig bra med flere fisker over 60 cm.
Av de fiskene vi hadde så fikk vi ut ca 15000 rognkorn og de ble befuktet av to hannfisk. På den måten får settefisken de beste genene når de blir satt ut i 2011 en gang.


zoOom


Vi skriver nå andre uken i oktober og stryking av fisk står nå på programmet. Totalt endte vi på 49 mjøsørreter i fella vår. Hvis vi går ti år tilbake så ville dette vært strålende, men med tanke på at vi har ligget på det dobble de siste årene så vi må se på det med ettertanke.
Vi kommer til å holde en sesongavsluttning den 3. november med Morten Kraabøl som foredragsholder.
Det vil på vanligvis bli vist bilder fra elva og premiering for de største fiskene.


Det går fremdeles fisk og oppgang er oppdatert.
Vi har vært så heldige at vi har fått Morten Kraabøl til å foredra på vår sesongavslutning. Vi kommer tilbake med dato når vi vet når dette blir.

Vi har satt ut fisk i helgen. Totalt hentet vi 2100 to årig settefisk på Lillehammer. Både store og små må hjelpe til og Emilie var ikke vanskelig å be da fisken skulle hentes. 

zoOom


Sesongen er over !
Det har vært en rekordsesong når det gjeller fisk på stang.
Av de siste fiskene fikk Malin en av dem på bildet under.
Komplett børs ligger nå ute, takk til alle som har meldt inn fisk og ikke minst til alle de som har sendt inn bilder. Utrolig moro at så mange engasjer seg for at vi skal kunne lage en god reklame for elva.

Vi kan alt nå varsle at det blir andre regler til sesongen 2010. Det er tatt for mye fisk i forholde til oppgangen. Nå må vi se ann hvor mange som går i fella før oppgangen er ferdig, men det skal mye til at det kommer like mange som det er tatt på stang.
Det bør helst være flere gytefisk i elva enn det som blir fisket opp.

zoOom


Før flommen kom så har det blitt tatt noen fisker. Størst av disse var den som Reidar fikk på sin sluk. 2730 gram veide fisken som ga en virkelig fin kamp.
Det er tatt ganske mange mjøsørreter denne høsten. Vi ser gjerne at de som ser seg i stand til det setter ut den fisken de får de siste dagene. Et såpass stort uttak av fisk kan tære på stammen og vi ser gjerne at så mange fisk finner veien til gyteplassene de skal til.
Selvsagt er dette opp til de som fisker, men husk ved å sette ut igjen fisk investerer du i fremtidig godt fiske.

zoOom

Det er nå kun få dager igjen av fiskesesongen. Det er flom og elva er ikke fiskebar. Fiskebørsen er nå oppdatert for siste gang før sesongen er ferdig. Komplett børs legges ut 10\9.

 Det har vært Tysk besøk i elva. Turistkontoret markedfører distriktet i utlandet og de var med en tur nedover. Bilde viser Narve og en tysk fotograf.

zoOom


En ny entusiast er nok på tur. Lars ringte og ville melde inn fisk og hvilken fisk sa han. 1930 gram ble fisken målt til. Det er vel ikke nødvendig å si at han var meget godt fornøyd.

zoOom

Det er ikke ofte at det blir tatt store fisker på flue i elva vår.
Per Erik har hatt tro på sine streamere og brukt dem flittig når det har vært forhold. Synkesnøre og stor krok var medisinen på stor elv.
Lørdag landet han en ørret på 3,4 kilo i fluesonen på Skreia.
I kjent Per Erik stil ble fisken satt ut igjen.

zoOom


Det blir tatt noen mjøsørreter om dagen. Ikke alle var så heldige som denne fisken på bildet under som ble satt ut igjen.
Vi ser gjerne at flere tenker i de baner og setter ut igjen noe fisk. Stammen er ikke så stor så hvis vi tenker fremover så gjeller det at det er nok gytefisk i høst også.
Det er også et dårlig tegn hvis det taes mer fisk på stang enn hva vi får i fella vår.

zoOom

Vi har støpt i fisketrappen ved Håjendammen. Det var den nest nederste kummen som var lekk. Vi la inn ca 700 liter betong slik at det ble nesten 30 cm betong nederst i kummen så nå er den tett.
Vi takker Brødrene Gunnerød for heisejobb og Toten bygg & anlegg for betongen.


zoOom


Det har gått ti dager av august og vannføringen i elva har variert mye.
Det er tatt noen mjøsørreter men det store flaket har ikke kommet enda.
Elva er nå fin når den klarner opp litt så hvis det kommer opp fisk kan det bli bra.

zoOom

 Det har vært flom i elva og det har gått opp noen ørreter. Rundt ti fisker er tatt og Knut Arne har fått en kubbe av en hann fisk. Hvis denne fisken hadde vært en hun så hadde den vært over fire kilo.
Det er også tatt en del små rundt 600 - 700 gram. Vi tror at dette er fisk av 2006 årgangen som alt har kommet opp i den størrelsen. Hvis det er riktig så kan sesongene 2011 - 12 bli riktig morsomme.
Hvis noen skulle tro at det er mye fisk på elva så er ikke det riktig. Det er fisket hardt og ikke mange har fått fisk.

zoOom

Fisket etter elveørret har vært bra. Vidar sendte oss dette bildet av en fisk på 1330 gram tatt rundt Lena et sted.
Flott fisk Vidar.


zoOom

Etter uker med regn så har det vært fine forhold i elva. Mange har prøvd seg etter Mjøsørreten men det hjelper lite hvor mye man fisker når den ikke er der. Kun to fisker er tatt og det er ikke mye forholdene tatt i betraktning.
I mangel på bilder så legger vi ut bilde av en elveørret tatt langt oppe i elva. En virkelig flott fisk tatt på en wobbler.


zoOom


Det er gode forhold nå og Eskil er en av elva sine trofaste fiskere.
Fisken på bildet er ikke hans største men pers for året.


zoOom


Elva er nå fiskbar igjen etter regnet som har vært føste uka i ferien.
Det kan nå bli flotte forhold for de som vil fiske med flue og fisker utover kvelden med vårfuer.
Vi venter enda på første Mjøsørreten men den er ikke registrert enda.

zoOom


NVE har bekreftet at de ike har endret sitt standpunkt i kraftverk saken vår. De menete at anken ikke var god nok til at de skulle endre sitt standpunkt. Saken er nå oversendt til Olje og energi departementet for videre behandling der.
Dette er siste mulighet for utbygger til å få godkjent sine planer for utbygging av elva. Saken kan derfor dra ut på grunn av sen saksbehandling.
Styret i fiskeforeningen var enige om at det nye planene som lå i anken kunne vært bra for ørreten i elva.

Det har vært en del brask i Håjendammen denne sommeren. Foreningen ryddet opp dette på en dugnad denne uken.
Det ble med det samme sett over fisketrappa som er i dårlig forfatning. De nederste kummene lekker og de må tettes hvis fisken skal kunne gå i den.
Formannen undersøker om det finnes midler til å tette trappa på skikkelig vis. Får vi ikke støtte til dette må vi reparere skadene på dugnad.


zoOom

 
En av elva sine voktere lyktes tirsdag et sted rundt Lena i å lure en flott elvefisk. Anders følger med elva rundt der han bor og melder fra når noe er bra og når det ikke er helt topp.
Gratulerer med fangsten.  

zoOom

 Siste uken i mai meldes det om meget godt fiske etter harr i de nedre delene av elva. En fisker meldte mandag om fire harr tatt på tørrflue i løpet av et kvarter.

Fisket er bra om dagen. En glad og entusiastisk fisker klarte i dag å berge denne kjempen av en elveørret på 1,4 kg.

zoOom

 Fisket er bra om dagen. Harren er på hugget og denne på 480 gram ble tatt på flue. Oppgangen av harr skal nå være på topp så pass på.

zoOom

 Det meldes nå at harren er på elva og den kan fint fanges på flue.
Er man ute etter ørret er nok Krabyskogen det heteste tipset.
De to største på børsen vår i år er tatt der uka før 17 mai. Fisken på bildet under ble tatt på en nymfe 16 mai.
Fiske er nok i skuddet om dagen, siste ti dager har vi over 2000 sidevisninger.

zoOom

Hvert år blir det tatt store elveørreter. Det skal noe til å slå Andreas Slåttsveen sin på 1210 gram. Andreas er en entusiast så vi gratulerer med fangsten.

 zoOom

Nå skal det skje. Harren skal være på elva uten at noen har meldt inn fisk enda. Årets første døgnflueklekking skal være på gang så nå gjeller det å passe på hvis det kommer en dag men litt dårlig vær. Døgnfluene kan opptre i mengder hvis man treffer klekkingen.

Den stolte gutten på bilde under ble den første til å ta en fisk som kom med på fiskebørsen i 2009. Ørreten på 785 gram ble tatt på Krabyskogen. At det sto til er det ingen tvil om. Flott fisk Herman.

zoOom

 

 

 zoOom

Endelig er elverekorden tilbake på der den hører hjemme. Narve Nilsen tok en kjempe av en ørret torsdag 16/8. Fisken som forøverig er en settefisk veide 4520 gram tok en devon langt nede i elva. Redaksjonen gratulerer !

Det har vært stille om kraftverket ved Kværnum Bruk ,men det går rykter om både det ene og det andre. Vi venter på et utspill fra utbygger. 

Takk for alle fine tilbakemeldinge som vi har fått på siden vår.

Red.

sitemap
Copyright © Lenaelvens Fiskerforening Rediger / Powered by Dynasite.no